Om föreningen

Tröinge Park C är en liten fristående förening med 41st lägenheter som stod klar i februari 2018. Här är alla välkomna och vi har en trevlig och familjär ton när vi möter våra grannar i trapphuset. Eftersom vi alla äger föreningen tillsammans hjälps vi åt med att hålla den i gott skick. Alla kan bidra med det dem är bra på. Nedan hittas information om föreningen och vad vi erbjuder våra medlemmar.

Vårt hus

Tröinge Park C är ett högt hus på 10 våningar byggt i betong. Genom smarta planlösningar är det väldigt tyst och lugn miljö där man knappt märker av sina grannar och inte störs av insyn. Här finns lägenheter för alla, från små tvåor till stora treor/fyror på närmre 100kvm och milsvid utsikt. Alla lägenheter har stora balkonger eller uteplatser som i de flesta fall är inglasade vilket ger längre nyttjandetid. Våra fönster är stora och naturen finns direkt utanför dörren vilket ger en väldigt härlig atmosfär i våra lägenheter.

Vi har en stor entré där man finner viktig information som rör föreningens medlemmar. Dessa annonseras på den färgglada anslagstavlan. Det är här medlemmarna meddelar varandra om eventuella fester eller händelser i huset och våra olika intressegrupper håller oss uppdaterade om vad som är på gång.

Förutom våra lägenheter har vi rullstolsrum för förvaring av rullstol, rullator mm. Här finner ni bruna påsar till ert matavfall. Föreningen har även lägenhetsförråd på 3-5kvm per lägenhet, gästlägenhet med bastu, miljöhus, ett cykelförråd samt garage.

Utemiljön

Tröinge Park C ligger inbäddad i grönska från de intilliggande grönområdet. Ovanpå vårt garage har vi en stor gräsyta och en uteplats med bänkar och utegym. Vi har även en trevlig uteplats på framsidan framför vår entré. Önskar man grilla är det lämpligt att göra det på plattorna på framsidan eller på den grusade uteplatsen på baksidan. Se till att ha tillgång till släckningsutrustning om olyckan skulle vara framme.

Cykelförvaring

Det finns möjlighet att förvara sin cykel både inomhus och utomhus. Tröinge Park C har ett cykelförråd i anslutning till garaget där man kan förvara sin cykel om den behöver vara inlåst. Används cykeln väldigt sällan är föreningen tacksam om cykeln istället förvaras i sitt egna förråd p.g.a. platsbrist.

I garaget finns en elektrisk cykelpump precis innanför porten. Tänk på att hålla ordning så inte de olika ventilerna försvinner. Det finns även ett munstycke som går att använda för att pumpa upp bollar och dyligt.

Det finns även ett stort cykelställ i anslutning till entrén där det går bra att parkera sin cykel.

Parkering

Brf. Tröinge Park C har 44 p-platser (20 st i garage och 24 st utomhus varav en inomhus och en utomhus är handikappsparkering). Parkeringsplatsen följer inte lägenheten utan det finns separat kö för garageplats respektive parkeringsplats. Avtalet för parkering sköts av styrelsen. För att erhålla parkeringsplats skall man vara skriven på vår adress och parkeringen får ej hyras ut i andra hand. Platserna är avsedda för personbilar vilket innebär att husbilar, husvagnar, släpvagn, lättlastbil inte får stå på våra parkeringsplatser. Cyklar, däck, takboxar mm. förvaras på platser avsedda för detta och inte i markerade parkeringsrutor. Vill man ställa sig i kö för parkering görs det enklast genom formuläret här på hemsidan under "Medlemsinfo". Det går även bra att fylla i en pappersansökan som finns vid entrétavlan och lämna i styrelsens postfack.

Bilparkering får endast ske på markerade platser. När det ställs bilar utanför markerade platser så är risken stor att inte räddningstjänsten kan komma fram, eller att din granne har problem att få tillgång till sin parkering. Vi har inte några gästparkeringar utan tillsvidare får vi använda oss av gator och pendelparkeringen. Tänk på att det inte är tillåtet att parkera i rondellen eller närmre än 10m från korsningar, samt att grusvägen till röda villan numera är privat väg.

Gästlägenhet

I anslutning till vårt parkeringsområde finns en egen entré till vår gästlägenhet. Här finns två stycken gästrum som kan hyras. Badrum och pentry delas med gäster i det andra rummet. Ansvarig för rummet är den person som bokat och avgiften betalas vid incheckning. Husets medlemmar har tillgång till bastun även om gästrummen är bokade. Gästlägenheten används av styrelsen för deras möten och är därför otillgängligt för både uthyrning och bastubad under dessa möten. Mer information hittar ni under Gästlägenhet i menyn.

Sopsortering

Sopkärl

Utanför garageporten har vi våra sopnedkast (våra sopnedkast är de som är placerade till vänster, närmast vår fastighet). En för restavfall och en för matavfall. Det är viktigt att soporna slås in ordentligt så de inte läcker. Matavfallet skall läggas i de bruna påsarna. Då de inte är så täta så det är viktigt att se till att det inte droppar i hiss och trapphus. För att undvika att påsarna blir blöta och läcker kan det vara bra att skala potatis mm. direkt på bänken istället för under rinnande vatten i diskhon. Då sparar man även på vattnet.

Nya soppåsar finns att hämta i rullstolsrummet. Meddela styrelsen när det behöver beställas nya påsar från Vivab.

Tänk på att lägga rätt sopor i rätt kärl. Avgifterna för plast som hamnat bland matavfallet är både höga och onödiga kostnader som vi hellre lägger på trevliga saker för vår förening. Fimpar och snus plockar vi så klart upp och slänger på rätt ställe för allas trevnad.

Askkopp och sopkärl finns placerade vid entrén.

Vi ställer heller inte ut sopor i trapphuset p.g.a. både brandsäkerhet och dålig lukt som är svår att vädra ut då trapphuset saknar vädringsfönster.

Vivab sköter tömning av matavfall och restavfall.

Miljöhus

I vårt miljöhus har vi möjlighet att sortera och återvinna mycket av vårt avfall.

  • ofärgat och färgat glas
  • pappersförpackningar och wellpapp
  • tidningar
  • plastförpackningar
  • metallförpackningar
  • glödlampor, batterier och mindre elartiklar (tömning beställs vid behov, extra kostnad)

Varje lägenhet har fått ett Återvinnings-kort som gäller för sex besök per år på återvinningscentralen för övrigt och skrymmande avfall. De saker du inte kan sortera i miljöhuset som t.ex. leksaker, kepsar, trä, plan-glas mm. skall köras till återvinningscentralen. Vid reparation och ombyggnad i lägenheterna ska byggavfallet transporteras till en återvinningscentral. Större artiklar så som vitvaror, sängar, TV-apparater, skrymmande möbler osv. skall också köras till återvinningscentral. Även större förpackningar från inköp t.ex. IKEA ska lämnas på återvinningscentralen. Du är själv ansvarig för dessa transporter och hittar information om återvinningscentralen Sandladan på Vivabs hemsida (Länk finns i gröna fältet till höger här på sidan).

Tömning och utrustning av miljöhuset sköts av Ragnsells som är här varje fredag. För allas trevnad och för att undvika extra avgifter, se till att sortera enligt anvisningar och att hålla snyggt i miljöhuset så det är lätt för Ragnsells att komma åt och tömma. Föreningen har investerat i denna service för medlemmarnas bekvämlighet och för att bidra till en bättre miljö. Sköts det inte och kostnaderna blir för stora blir vi tyvärr tvungna att ta bort denna service. Tömning av farligt avfall har en hög extern kostnad så därför lägger vi inga elartiklar som är större än behållaren i vårt miljöhus. Dessa kör vi istället själva till Sandladans återvinningsstation.

©Brf. Tröinge Park C

Senast uppdaterad 2020-11-03